Genieten in het zonnetje op de Gemeentewerf: zo’n 25 mensen uit Finsterwolde troffen elkaar zondag 15 mei 2022 bij Bakkerij Hongerige Wolf en Omstreken voor een kop koffie en versgebakken krentenbollen. Na een jaar weg te zijn geweest is de bakkerij weer terug in het dorp.

De wagen is vriendelijk onthaald op de gemeentewerf in afwachting van de standplaatsvergunning. Na een grondige opknapbeurt zal hij naar thuishaven Hongerige Wolf gereden worden voor het festival. Lees hier het verslag...Op een warme zondagochtend in mei is het feest in Finsterwolde: in Bakkerij Hongerige Wolf en Omstreken wordt voor het eerst sinds lange tijd weer brood gebakken.

Met meegebrachte tuinstoelen in de hand verzamelen bezoekers zich op de gemeentewerf waar de kar tijdelijk staat. Ben en Nicolette hebben ’s ochtends vroeg de oven al opgestookt, Jannie heeft de koffie klaarstaan. Op de picknicktafel staat een vers geplukt boeketje veldbloemen, meegebracht door een bezoekster. ‘Gezellig!’, klinkt het regelmatig.

Na het aflopen van de vergunning is de bakkerij een jaar geleden verplaatst naar Den Andel. Het was even afwachten hoe het allemaal verder zou gaan. Al snel werd duidelijk: dit is een gemis voor het dorp. De gemeentewerf schoot te hulp en verschafte de bakkerij onderdak, in afwachting van de nieuwe vergunning. Thea is blij: ‘We hebben er zin in om weer aan de slag te gaan. Maar eerst moet de kar opgeknapt worden.’ Kordaat pakt ze haar agenda en maakt met Stans en Herma een afspraak. De dames overleggen meteen ook even over een nieuwe plank, de kleur van de luikjes en het idee van een wolkenhemel.  

Peik bakt ondertussen aan de lopende band broodjes en krentenbollen die buiten gretig aftrek vinden. Het initiatief voor deze bijeenkomst komt van Ben, die wekelijks op vrijdagmiddag samenkomt met een groepje uit Finsterwolde. Waarom niet een keer onder het genot van een verse krentenbol? Iedereen is welkom en dat blijkt, de kring van stoelen wordt steeds groter.

Voor het jaarlijkse festival gaat de bakkerij in een nieuwe kleur geschilderd terug naar thuishaven Hongerige Wolf. De samenwerking met het festival wordt versterkt en er zullen vaker samen evenementen georganiseerd worden. Waar de bakkerij terechtkomt is nog niet duidelijk, mooie plekjes zijn er in het dorp genoeg. Het wachten is op de gemeente. Vandaag genieten we op de gemeentewerf. Precies wat iedereen nodig had om vol goede moed de bakkerij weer nieuw leven in te blazen. Ben kijkt tevreden: ‘Het was een groot succes.’